16 January 2011

bila bf dah jauh.. hati rasa sayu je kan??

sorry la kalau title ni buat korang rase nak muntah bila bace.. tapi saya xtipu.. mood tengah swing2 ni.. makan tak mahu,, mandi pun tak nak.. entah la kenapa.. bengong sangat ko ni kan?? rindu pada yang jauh di seberang jambatan sana.. bila hmapir 3 bulan tak jumpa and jumpa balik and berjauhan balik.. OMG! kalau orang lain dalam hati ada taman, dalam hati ni plak ada hujan,, lebat beb,, mencurah-curah ke ladang gandum.. nangis lagi..damn!

2 hari jumpa rasa tak puas.. nak tukar tempat belajar la.. nak belajar dekat penang.. boleh tak?? mamu saya kasi tak kalau saya nak belajar dekat sana?? haruslah die melompat2 kan?? pada korang2 yang ada gf or gf tu kan.. korang pernah tenung lama2 tak muka dieorang?? and bila korang tenung lama-lama, ada rasa sayu tak?? tengok cara dia makan, cara dia cakap, senyum, gelak.. semalam bila tenung muka mamu lama-lama, rasa sedih sangat,, nak nangis tapi tahan jew.. and lastly hantar msj "i love u" even ada depan mata pun.. sangat gedik kan?? maybe sebab tahu lepas ni dah tak dapat jumpa.. dah duduk jauh2 semula.. T__T

sekarang tengah menstabilkan emosi,, 1 mesej mamu hantar,, 1 kali air mata keluar.. kalau 100 mesej mamu hantar?? boleh jadi kemarau mata ni kan.. malas nak bebel panjang2,, muntah nanti korang baca... tapi nak orang tu tahu...

.
.
.
.
.
..



budak keding ni


tengah rindu orang tu sangat2
:(

11 January 2011

happy 365...

salam readers~~



entry ni telah di publishkan tepat jam 12 tengah malam 11 January 2011.. nice date kan?? for me cantik la.. cantik disebabkan gambar dekat atas tuh.. nampak tak?? atas sekali belah kanan.. kasi zoom sikit ek..




udah nampak ka?? it's the day.. 365 days.. our annivessary.. dah setahun kan?? kejap gila rasa.. macam baru semalam rase baru couple.. baru setahun dah kecoh ye dok?? bagi aku macam2 perkara terjadi sepanjang setahun tu.. pahit manis masam masin adat bercinta kan..tapi Alhamdulillah kekal jugak setahun and hopefully kekal untuk tahun2 seterusnya.. plez pray for me.. and for him aku ade buat satu video ni.. tak tau la sedap ke x.. janji layan


video



and for mamu.. happy our 1st annivesary.. hope kekal sampai kita dapat apa yang kita hajat.. sayang kamu bangat la! thanks for everything for 365 days ni! tolong sabar dengan perangai saya yer! hadiah tunggu saya dapat mara..ahahaaha.. LOVE YOU SO MUCH!

07 January 2011

doakan saya selamat!!

salam readers~~



besarkan mata, sila focus pada gambar itu.. bertarikh 7 Jan 2011, hari ni lah tu.. timing plak 2.30 pm.. time korang bace entry ni maybe aku dah ada dalam bus.. back to Kajang.. rumah abang aku before pulang ke pangkal jalan pada hari ahad ni.. oyey! hari isnin saya sudah memegang status pelajar semula.. happy kah?? haruslah tidak yer..

berat sangat hati ni nak balik k.l.. tinggalkan ayah sorang2 dekat rumah.. lepas ni mesti susah dah nak balik.. sebab kelas until saturday.. oh damn! bagusnya lecturer tu kan.. dulu ade acik, my sister yang ade duduk dekat rumah ni,, tapi die pun dah pindah sekolah dekat maran.. she's teacher actually.. and ade teh, my 3rd brother, rumah dia tak de lah jauh mane dari rumah aku, around 15 minit, so boleh la jenguk2 ayah ni.. tapi dengar2 die pun bakal dipindahkn ke kementerian pelajaran kat putrajaya tu.. so my dad alone.. sebab tu hati ni berat nak balik..

apakan daya, aku pun terpaksa pulang.. bermula episod sebagai pelajar, naik lif, turun lif.. hurm.. anyway doakan aku selamat sampai ke kajang ok..

06 January 2011

COLORCLICKZ 1st GiveAway 2011



salam you all~~

ni entry nak selesaikan hutang.. Puan Piasara telah mengetag aku untuk join gambar yang korang tengok kat atas tu.. kalau nak join sila klik image tu ek..

syarat-syaratnya

1 - buat 1 entry bertajuk "COLORCLICKZ 1st GiveAway 2011"
~buat la ni
2 - Jadi follower di blog ni
~ of course la
3 - Like fan page facebook ColorClickz
~dah like dah
4 - Tag 3 org kawan ye
~cik cimi
~cik sara buncit
~cik jannah (if dah sihat)
~cik ateh
(4 sekali bagi, tu pun kalau mereka rajin and x bz)
5 - tinggalkan link penyertaan anda di ruangan comment entry ni
~baik!

tu jew.. senangkan?? so ape lagi.. join la...

05 January 2011

jom layan free movie..

salam you all~~

semalam duk pening fikir nak add subject ape for this sem.. actually naik ni dah masuk 2 sem aku belajar dekat unikl sebijik bangunan tu! maknanya baru sem 2 la.. cis! baru sem 2 weh.. kecoh! tapi serius degree susah kan?? duduk, baring,terkangkang, semua dah ada last2 for this sem aku akan belajar subject CCNP 1 iaitu abang kepada CCNA , microprocessor system,technoproneurship,math for tech 1, pro english 1,mandarin 2, and object oreinted programing.. jangan duk tanya pe kebenda ni sebab aku pun tak paham.. memang bikin mati jew sem ni

macam tak de kene mengena je kan dengan tajuk entry ni.. baru nak mula la ni.. actually semalam ade kawan aku ni kasi 1 link.. link tu kite boleh tengok movie free weh.. nak download pun boleh, tengok on9 pun boleh.. yang latest movie la tengah hot kat wayang sekarang.. so sape yang nak jimat duit dari tengok wayang or beli dvd 10 hinggit tu blh la tengok dekat link tu.. maybe ade yang dah tahu,, aku share ni untuk yang tak tahu jew..

tapi just ade english movie je tak silap aku.. korang try la godek2 ek.. korang tekan LINK ni untuk pergi dekat web tu ek. tapi korang kene sabar sikit la.maybe dah ade yang pernah guna, maybe korang dah lama tau.. aku je kot yang ketinggalan zaman.. mungkinkah.. sharing is caring right! ade ape2 just tanya ok.. bye!

04 January 2011

saya adore anak mamak sorang lagi nih!

salam you all~~

wah.. tajuk tak boleh blah kan?? macam nak curang lagi sekali jew.. lagi sekali?? eh! tak de lah.. dont play2 ok.. err >_< .. agak2 anak mamak mane lagi yang duk usha2 ni ek?? korang ade follow cerita adnan sempit the series?? kalau follow mesti tau kan.. yela.. si azad jazmin anak mamak penang tuh.. asal semua taste aku mesti yang tinggi,muka hitam manis manis kew??, hidung mancung and anak mamak penang? actually bukan tu yang aku duk tengok.. tapi suka tengok lakonan die dalam cerita tuh.. kelakar beb..

thanks to mr google



kadang2 macam die la plak hero dalam cerita tuh dari si sam tuh.. die yang lagi menyerlah.. tu yang selok bagai tengok tu.. and mane2 lakonan die mesti tak lari dari cakap penang tu kan?? i like..

mamu ada cakap die pernah jumpa mamat ni dekat pasar malam, time tu die dengan aweks die tu la.. then mamu cakap lagi, kat penang, jumpa die orang wat biase2 jew.. yeke?? entah2 mamu je cam tu.. time tengok nangkung pun die satu hall dengan si azad ni, nak balik pun naik 1 lif.. itu mamu, kalau aku dalam lif tu,haruslah pandang2 jeling kan.. auw!

nanti dah start belaja, balik hostel mesti dah tak dapat follow cerita tu,, oh! sedihnya saya.. boleh tengok through on9 tak?? tapi tak pelah, tak dapat tengok mamu azad, tengok mamu hilmi pun dah cukup, manis, tinggi, hidung mancung, and perut pun makin meninggi,, ha3.. betul tak mamu?? :P


see! mamu dengan gf die, ha3..
jurumekap time kazen die kawin lah!

03 January 2011

saya rindu dia

salam guys~~

saya rindu dia.. sumpah saya rindu.. almost 2 and half month tak jumpa.. since couple tak pernah begini lame tak jumpa.. paling lama pun sebulan.. tapi ni 2 bulan.. kalau hitung2 kejap sangat 2 bulan tu,, tapi untuk orang yang gedik ini.. haruslah rindu.. tak mintak pun jumpa hari2 at least 2 minggu sekali.. enough for me.. our last meeting masa konvo hari tuh.. 23 oct.. and now 3 jan..


pic time dekat time square...



bersama kasut supramaniam tuh..
pandai2 je tambah


zoom sikit dekat tangan ala2 nyah ni..
cincin itu penting yer


3 tahun akan datang
nak duduk atas pelamin sendiri.
ni pinjam jew

I



YOU

miss u bangat la mamu!
see u on our 1st annivesary ok!

kami di tasik pula

salam guys~~

cerita 2 hari lepas.. aku ade attend 1 wedding ni dekat Chini,pekan.. ala yang ada tasik Chini tuh.. popular jugak la kot.. wedding ni cucu jiran aku.. so mestilah wajib pergi ye dok?? lepas siap makan semua, salam-salam bagai terus gerak balik..

ingatkan balik terus.. yer la.. perut dah kenyang, mata pn dah ngantok la.. then tetiba dioerang decide nak p tasik chini.. setahu aku ramai orang cakap tak de pe pun dekat sini.. tapi dah orang bawak, pergi jelah.. nasib-nasib jumpa naga kew.. ha3.. cerita dongeng dulu2 yang konon-kononye tasik ni ade naga.. ye atau tak wallahualam..

actually kami pergi wedding tu berkonvoi dengan jiran2 lain, dioerang decide nak naik bot round2 tasik.. so kami pun join sekali la.. tapi lain2 bot.. cuma yang bezanya bot dekat langkawi tu besar, bot kt sini kecik ckit,, then malangnya kami para wanita memakai baju kurung,, nak naik bot pun susah.. jom layan pic...


Lake Chini or Chini Lake??


susah nak snap pic sebab duduk belakang


ni ayahanda tercinta bersama budak penakut


kat tasik ni banyak bunga teratai..
nampak pink jew..


feeding fish


achik and anis


dah nak balik dah..

so far ok la kot.. at least pernah la sampai jugak dekat tasik Chini ni.. duduk je pahang tapi tak pernah sampai.. sedih kan.. so cuti sem kali ni kerja aku naik bot jew.. syoknye cuti kan....

01 January 2011

kami di kedah,perlis dan langkawi!

salam guys~~

yabedabedu!! nak cerita tentang perjalanan yang agak jauh nih.. hari tu di port dickson, sekarang ke jitra kedah plak, cuti sakan kan, lepas abang aku kursus hari tu, so this time dia dah kene handle temuduga untuk calon-calon guru KPLI ni. bukan 3 hari tapi almost 1 week. dari kuantan kami gerak petang menuju ke kedah.

part sedih bila dah lalu tol juru, nampak signboard georgetown, mamu... rasa nak suruh abang aku belok ke kiri jap.. nak jumpa mamu :(

1st day and 2nd day tak de ape yang seronok, just duduk dekat bilik, jalan pun kene call teksi, kerata tak de sebab abang guna. 3rd day baru have fun p jalan-jalan dekat muzium padi and pusat sains negara.. dekat kedah pun ade pusat sains kan??


muzium padi


pusat sains negara
budak2 nih adalah budak asuhan aku
anak sedara lah!

then petang tu p rumah ma angkat abang aku plak.. saya teruja ok! sebab dah lama teringin nak snap pic dekat sawah padi.. jadi orang batak sebentar tengok padi ni...


cantik kan??
not me tapi sawah ni..

bila abang aku dah settle kerja dia, kami decide nak p singgah jap dekat pulau langkawi sebab dah dekat sangat dah.. perasaan tuh biasa jew sebab this time kali ke 4 aku pergi pulau nih.. still the same maybe.. lepas naik feri bagai campur tidoq air liuk meleleh tuh, terus check in dan tidur.. sebab esok ade aktiviti best, so agak teruja sikit disitu..something different dari vacation sebelum ni.

pagi-pagi buta dah bangun sebab kami akan naik bot untuk melihat sekita pulau2 yang ada di langkawi nih.. aktiviti nih name die mangrove, sebab banyak mangrove sepanjang naik bot tu.. kami tengok helang,ular, masuk gua keluar gua, tengok batman aka kelawar ,tengok ikan besaq2 nak mampus, snap2 pic, so habislah 4 jam disitu.. best beb.. jom layan gambar..

angin kuat!






kami..
botman tolong snap

petang tuh seaptutnya naik cable car tapi dieorang tutup sebab cuaca tak elok, so dedide p underwater world, tak banyak pic yang snap sebab tempat nih membosankan.. p pun sebab anak sedara punya pasal.. pagi esok tuh awal2 dah check out sebab nak p try tengok cable car.. if bukak dapat la naik and rezeki untuk kami pagi tuh.. so dapat la naik..




ramaikan manusia??
kami ni kira awal jugak.


jambatan gantung..
gayat jugak even xberapa goyang


ni dalam cable car..

after tu terus beli tiket feri and pulang ke pangkal jalan..kami gerak dari kedah pukul 9 p.m,
agak-agak korang pukul berapa la nak sampai kuantan kan?? siap aku kene drive lagi dekat highway area perak tu pukul 12 tengh malam.. gila cekal drive malam.. n at the end sampai gak kuantan pukul 5.30 a.m.. end of the vacation...

end ke?? malam tu gerak pulak ke k.l.. hebat kan??