02 April 2010

2 april 2003... 7 years ago...


~ di SINI menceritakan segalanya~
aku masih ingat pada tarikh 2 april 2003..
tarikh yang merubah seluruh hidup aku..
terkejut..
pelik..
sedih..

penuh dengan tanda tanya yang tak mampu di jawab..
kenapa mesti dia??
kenapa awal sangat??
ramai lagi orang dekat dunia ni..
kenapa mesti my mom??
why??
why??
and why??


apa hak aku sebagai hambaNya yang nak persoalkan itu dan ini..
kau kene redha Rohayati..
ajal maut di tangan Allah..
entah esok lusa kau pulak yang "dipanggil"..
sekurang-kurangnya kau dah reti hidup berdikari since umur kau 14 tahun..
kau dah reti masak sendiri even sekadar alas perut..
kau dah reti iron baju sendiri..
kau dah reti kemas rumah..
walaupun sepatutnya umur sementah itu masih mengharapkan bantuan seorang ibu..
ye.. aku amat manja dulu..
tapi setelah apa yang terjadi..
aku jadi sangat berdikari..
mungkin itulah hikmahnya..

"mak, acu tak mampu nak balas jasa-jasa mak,
acu tak sempat nak buat itu semua,

acu tak sempat nak bagi mak tengok acu pegang segulung ijazah,,
acu tak sempat nak bagi

mak duit hasil dari titik peluh acu sendiri,,
acu hanya mampu doakan mak dari jauh

semoga mak tenang di sana,,
hari ni genap 7 tahun mak tinggalkan kami,,

acu sedih sangat masa baca yasin tadi,, and masih sedih menaip entry ni..
dah lama x melawat kubur mak,, maafkan acu,,
walaupun acu masih ada mak kandung yang acu tak tahu masih ambik tahu
pasal acu atau tidak,, tapi dia tak mampu tanding mak yang jaga acu
since acu ada dekat dunia ni,,
tak tahu masih ada sayang atau tidak untuk dia..
derhakakah acu sebagai anak??

entahla.. tapi mak tetap no.1 dalam hati acu..
acu akan sentiasa doakan untuk mak.. always love u and miss u.."

T____T

3 comments:

✿ Cik Cimi said...

hoi !!!!
nk nages la camnih.

amie said...

syg...arap syg sabar dan redha k...ajal nk ketentuan,anggap je Allah lebih syg mak awk k...yg penting cm syg ckp gak..kna sentiasa doa kn dia n syg kna teruskan idup cuz itu yang setiap ibu mahu utk anak dia k syg...i',m wif u,anytime u need me..that's a promise

Anak Kampung said...

be strong...