21 August 2011

ayam masak merah ibu cimi sedap!

salam reader~~

dah lame tak update blog wooo...! bukan pew.. busy dengan study jew! hari jumaat lepas bukak puase dekat rumah cik cimi! plan punye lame kot.. nak ajak Jannah sekali tapi die kene chickenpox pulak.. pity of her.. get well soon dear! lepas kelas terus gerak pergi rumah cimi, tak jauh pun dari hostel aku, dekat je kot.. tapi nak jumpe punye la susah!

bukak puase memang heaven malam tuh, ibu cimi plak isi nasi punye la banyak dekat aku, tapi bila aku makan, eh! dah habis dah nasi?? itu tandanya sedap la.. :) Alhamdulillah.. kenyang perutku.. ade ikan bakar, udang masak tak tahu,sayur goreng, kuih-muih and paberet lauk aku, ayam masak merah! sebab tuh la makan nasi pun tak sedar dah habis... !


geram sebab pic ni corrupt! nampak separuh jew!
dah la ade satu pic ni jew! ha! yang agak2 merah nampak sipi2 tu
ayam masak merah la !
*nak kene beli dslr kot baru nak elok.. dan2 :P

hajat hati lepas maghrib nak balik terus jew, tapi ibu cimi tak kasi balik.. suruh tidur situ jugak.. ! dah la baju tak bawak.. nasib saiz lebih kurang cimi jew! eh! cimi makin kurus sekarang.. hahaha.. lepas sahur tidur kejap then pkul 8 pagi cimi hantar aku balik hostel! gila awal kan?? macam kene halau pulak.. hahaha! tak delah! aku ade kelas pulak pukul 9 pagi tuh.. that's why la kan! =_="


ni gamabr gila perasan!
*sory kak, ni je gambar yang ok :P


ha! gambar ni tak corrupt! atas meja tuh penuh dengan
kuih raya yang cimi buat.. cakap macam banyak kan?
padahal 2 jenis jew! ok lagi dari aku tak tahu buat langsung!
the taste not bad la! macam ibu kata kene kurangkan manis!

so apelagi
lai lai lai!
datang la berbuka puasa rumah cimi
*bankrup ko kak!


4 comments:

cikcimi said...

kah kah kah! sengal gile muke aku weh.

✿ cik atie said...

itu je yg dpt diselamtkn kak oi!

BENA said...

nk g umah cik cimi gak laaaaaaaaa . atie balik raye kuantan bile? heee ;)

✿ cik atie said...

bena~
lai lai lai... kite balik sbtu nih la... hehehehe