21 October 2009

untuk kamoO kaum-kaum adam..hati seorang wanita,, ~ special for couple-couple di dlm atau di lua negara,,hahahah~


baru ni chating ngn my fwen a.k.a abg buncit punye adik a.k.a my bakal adik ipar,,wah....gatal gitu..she give me a poem.. poem ke?? not sure la..korang bace je la ek.tapi aku suke sangat ayat-ayat die,,

HATI SEORANG WANITA

JIKA seorang wanita itu menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.

JIKA kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

JIKA kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya,

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Tiada lagi rasa egonya,

Lelaki,
JIKA seorang wanita pernah menangis kerana dirimu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki,
JIKA seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mempersiakannya.
Mungkin kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah mata nya,

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakan nya?
Fikirkan laa.
Wanita mana lagi yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan kerana dirimu..

DIA menangis bukan karena dia lemah
DIA menangis bukan kerana dia menginginkan
simpati atau rasa kasihan.

DIA menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam
sudah tidak mampu bagi dirinya,

Lelaki,
Fikirkanlah tentang hal itu.
JIKA seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.
Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau
lakukan untuknya.

Hanya kau yang tahu jawapannya..
Pertimbangkanlah, kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mohon MAAF!


Jadi hargai, jujur, setia lah pada wanita yg berada di samping mu, yg sanggup berbuat apa saja utk mu, menjaga, merindui, menyayangi, mengasihi, dirimu.. fikirkan l
a

pada lelaki-lelaki hargailah wanita yer,,

for MYLOVE please appreciate me seadanya,,

saya TAK CANTIK

saya TAK COMEL

saya TAK PUTIH

saya TAK SOSIAL

saya TAK PANDAI BERGAYA

tapi SAYA DISINI TETAP ADA UNTUK KAMOo..


10 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

:) agreed!

pale hotak said...

tp jgn sng2 nk makihamun org k

ezan said...

Iya betul hargailah wanita kerana ibu kita juga adalah wanita... :D

.: wan r0hayaty :. said...

sis intan~
agreed 2,,

.: wan r0hayaty :. said...

hubby~
hati terbakar kot,,
second time bnda ni jd,,
1st mase puase,,
bile tnye xde ape2,,
then gduh trok,,
jnji xnk wat g,,
tp it happen again,,

.: wan r0hayaty :. said...

ezan~
erm,, tol 2,,
hargai ibu kite smntra die ade,,,

✿ Cik Cimi said...

sokong3!

.: wan r0hayaty :. said...

cimi~
sokong r sb ko brcinta

pengundi hantu said...

sokong???? sy pn sokong!!!!!!!! skg pe ek???? ermmm........... k sy sokong pas!!!!!

.: wan r0hayaty :. said...

p.hantu~
u ni keje nk ngarut je kn???