15 December 2009

kenduri kawin di taman negara

last saturday aku and family p jerantut sebab ade kenduri kawin anak kawan my dad,,
kami close jugak dengan anak die,,
anak2 die called my dad ayah,,
and family aku cakap muke anak die yang sulung same with my face,,
hehehe,, entah la,,


aku pakai baju abg buncit bagi,,
nampak kembang sebab kene angin

aina and her husband

seronok toi kan??

kami sampai around 12 lebih,,
after makan tangkap gambar pengantin,salam2 the terus gerak balik,,
tapi tadi mae on the way my niece nampak sign board "TAMAN NEGARA",,
so die ajak la ayah die p situ,,
abangku ni pun dengan rela hati nak p,,
kemain la seronok die,,

dah la jauh,,
dari simpang masuk nak ke taman negara 2 around 67km,,
jalan nye dah la macam ular kene palu,,
kiri kanan penuh dengan hutan,,
baru gerak sikit kepale aku dah pening,,
nasib la xmuntah,,

bagi orang yang x suke adventure ni memang x suke la datang sini,,
bagi aku,,aku suke jew,,,
aku dah pernah pergi pun mase standard 6 dulu,,
wakil daerah kuantan untuk netball peringkat negeri,,
( aku dapat penjaring gol terbanyak,that's why terpilih),,
after tournament my coach ajak p taman negara,,
and kiteorang naik jambatan gantung tertinggi di dunia,,
xtergambar perasaan takut tu,,
sangat2 tinggi,,
berjalan di pucuk2 daun pokok yang amat la tingginye,,
sekali dah jalan ke depan memang dah xleh patah balik,,
sepanjang meniti 2 mulut aku x habis2 beristigfar,,
takut gak kalau2 jambatan ni runtuh ke,,
huh!! simpang malaikat 44,,

ok2,, tutup cerita pasal experience aku tadi tu,,
kami sampai taman negara around pukul 3 lebih,,
then teh aku ajak naik bot p seberang sungai,,
yela,, macam x berbaloi datang jauh2 just tengok2 and balik,,
OMG!! pakai baju kurung kot,,
tapi ikutkan jela,,


























dah sampai seberang kami just round2 jela,,
nak beli gift memang x la,,
air mineral sebotol rm3!!
biase la tempat pelancongan,,
lepas puas jalan kami ambik bot semula untuk balik,,
then singgah dekat restoren pekene ayaq sat( cakap penang sat),,
lepas tu terus gerak balik kuantan,,

huh!! siyes penat dow,,
tapi nasib la sepanjang jalan nak balik my BFF jadi peneman mesej aku,,
xde la aku bosan sangat,,
thanks dear,,

THE END

2 comments:

riBEna said...

bes ar ekkk
jalan jalan jek die time cti ni
hehehehe~

.: wan r0hayaty :. said...

ribena~
ala,, xjugak bena oi,,
sekali sekala jew