28 May 2010

b..kaki mie ketaq la.. tak boleh jalan ni..

23 MAY 2010

last weekend. bangun pagi2 lagi sebab dah kene sound dengan my sis bagun awal..
sebab nak masak nasi ayam..
actually hari tu ada buat makan2 sikit.. Jan as my best fren
nak datang dengan along dia sebab hari tu tumpang letak barang dekat rumah..
so sekarang dia nak datang ambik la barang tu..
so tak kan dieorang datang tak buat apa2 kot..
then alang2 terus sambut my birthday..

aku,my sis and sara prepare nasi ayam pagi tu..
nasib la mase Jan sampai tu,, just tinggal
tembikai and ulam2 yang belum potong lagi..
agak kelam kabut pagi tu..
kami expect dia akan sampai pukul 12 lebih..
tapi sampai awal plak..kami pun tak
mandi lagi.just tukar baju jew..osp!!
lepas siap semua just hidang nasi and pelawa dieorang makan..

alamak! hati berdebar giler ni..
nak cakap alasan apa dekat ayah sebab nak keluar kejap..
~ nak ambil en..hilmi kot, tu yang berdebar pasai tu,kekeke!~
~this is 1st time bawak boyfren datang rumah, dah besar kater.. :P~
then time dieorg tengah makan tu, aku ambik kunci kereta
then cakap dekat ayah nak keluar kejap ambik member..
~member ke??~

aku tak tahu la pe yang berlaku dekat rumah since aku keluar tu..
tapi dengar2 cerita,, my sis tnye aku pergi mana,ambik boyfren kew?
ops! si sara ni plak cakap tak tau.. esh! tak boleh cover line betul budak ni!
then boleh plak si sara ni cakap..
"yang penting dia p ambik yang bagi cupcake tu.."
siot kan budak ni? terang tang tang dia bagi tau.. geram betul!!

balik pada cerita aku tadi, drive laju kot sebab tak sabar nak jumpa en.hilmi..
then bila sampai tempat yang kami janjikan
~perlu mention ke??korang bukan tau pun :P~
tak sampai 5 minit aku tunggu dia dah sampai..
OMG!! dia bawak big present!
i love u dear!
~ ceh,,baru nak love u bagai~
otw ke rumah aku tak tahan nak gelak tengok muka dia..
senyum tak senyum
masam tak masam
cuak pun ada
takut pun ada..
tak tahu nak describe macam mana..
mana tak nyer.. 1st time nak jumpa my dad..

"b,serius mie takut"
kahkahkahkah!!!!
relax r.. Jan ade,, Sara ade...
buat selumber jew
~ceh.. senang ko cakap kan??
mase ko pergi rumah dia pun ketaq satu badan jugak kan??

"mie,kite nak sampai dah ni"
"ha??yeke??
boleh plak dia tanya ye ke x..
adoi.. then bila sampai je masuk garaj kereta..
my sis and semua orang tengah senyum2..
"b..kaki mie ketaq la,, tak boleh jalan dah ni"
mahu aku tak sakan gelak.. siap ketuk2 stereng lagi..
"b jangan la gelak,, semua orang tengok ni"

and for the 1st time muhammad hilmi b.zainuddin bersalaman dengan my dad..
muka dia tak boleh blah.. cuak habis..tak boleh nak control langsung..
kelakar habis la dia hari tu..
time makan pun tak boleh blah,siap tambah 2 pinggan kot..
nak jage hati kakak ipar kater.. hahahaha..


sara yang xreti pegang baby




jannah


kakak aku yang dulunyer garang macam singa betina
berubah watak plak hari tu.. jadi sporting..
aku pun tak expect dia macam tu..
semua orang yang datang die perkenalkan "bakal ayah cu"
siot jew.. malu kot..

kakak aku plak decide hantar dia lepas maghrib,,mandi dulu dekat rumah,,
yela.. nak naik bas,, badan melekit.. dia yang malu2 kucing pun ikut jela..
aku pun buat2 tanya my sis,, nak tunggu sampai bas dia jalan ke??
kakak aku jawab, "yela,, tunggu la"
pelik betul pangai minah ni.. dulu tak bagi balik malam..
esh.. garu2 kepala yg tak gatal
petang tu kami ber3, sara,aku, dia pergi round2 kampung..
tu pun ayah and my sis yang suruh.. aku pu layan jela..
pergi makan Abc semua.. memang fun.. fun because with you k dear..








izani hazri

gaduh plak

kalau sape cakap ni anak kami memg buta
cerah semacam jew

after maghrib aku drive pergi terminal bus..
sedihnyer.. sangat sedih..
aku plak duk menghitung waktu pukul 9pm..
rase nak suruh jam stop jap jew..
then bile dia dah naik bas,, si sara bongek ni pergi nyanyi lagu sedih plak..
dah la aku ni memang tak tahan sebak dah..
akhirnya air mata ni jatuh jugak.. T__T










bye2 sayang,,
moga selamat pergi dan balik

nak kahwin cepat2 la..
tak sanggup nak duduk jauh2 ni..
boleh tak sayang??

jumpa lagi sebulan k sayang..
gonna miss u lot and very alot..
thanks for everything..
b sangat2 happy bila dua2 family dah tau pasal kita

9 comments:

✿ Cik Cimi said...

hahaha.
taw pn apa ak rs.
sdeh gle taw.
yg korg sakan duk nyanyi3 lgu sdeh ri tuh.

tp.
klaka la emi nih.
acik bce nih.
msty dy ko ktuk dy.
kakakaka.

ieqa said...

bestnye dh kenal family sume..
bole kawen dh pasnie, insyaAllah. hee

eykameow :) said...

hahahaha. kelakar laa.. btw tak mustahil ape kalau anak korang nnti cerah. u cerah la babe :) hee. suka tengok u happy!

amie said...

pergh..tajuk entry ni bes ar..haha..ketar x ketar pun dh aetel k b..happy sgt2 dh knal ngn family b..arap2 berpanjngn hubungn kita..mmg syg rohayati ni sgt2 k..u r apart of my life..ngn apa yg kita wat ari2..x rasa kita jauh pun k..u r every minute in my life..thankz 4 the day wif u..org ingt smpai bila2 k..

p/s :mmg nk kawen cpt2 pun..org lagi x sbr k..huhuhu

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
esh..aku xkater lak aku x sedih..
kn aku ckp hri aku memahmi..
cume hri 2 nk wat ko happy2 ckit..
he2..
esh..jgn la gtau acik :P

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

ieqa~
hurm..best ieka..
hu3.. sedikit kelegaan distu..
khwin lmbt lg yer :P

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

eyka~
bnyk la cerah..
tgk depan2 bru tau..
moga2 dpt ank cerah cm ieka...
tq k..

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

syg~
yes.. cume kdg2 ego je lbh2..
tp lame2 ok jugk..
so xnk la gduh lame..
suffer tau!
dh la kiter jauh..
khwin esk leh x??
:P

amie said...

hahaha...psl gdh sokmo le kita kapel...kawin esok leh..akad nikah skng k..