13 October 2010

kisah upin dan ipin! "mamu dan mami lah!"

tetiba rase rindu nak tulis entry ni
nak ingat balik cerita-cerita tentang kami
ini kisah kami berdua dan bukan kisah siapa-siapa
kisah kami mamu dan mami
bukan kisah upin dan ipin yer

PART 1

hari tu dengan segala bahagianya.*err,,ade ke ayat ni??* mamu turun k.l for the 1st time. since aku belajar dekat unikl. happynyer.. yela.. bosan kater duduk k.l..1st day tu sampai pun dh petang so just sibuk cari hotel untuk mamu tidur *nanti merempat plak pakwe aku nih*

lepas settle semua mamu hantar aku balik hostel. dan dia balik hotel die..and esok pagi seawal jam 7.30 pagi. aku dah keluar dari hostel jumpa mamu. gerak ke k.l sentral untuk breakfast dekat mcd. sementara tunggu mall bukak pukul 10 am

lepas tu bermulalah aktiviti kami. kami gerak ke time square and si mamu ni ajak main cosmo world. layan je lah.. agak lame kami berada dalam tu. lepas puas main kami mencari isi untuk perut pula..and then berjalan-jalan di sekitar jalan TAR dan klcc. dan bergerak pulang..

















the best thing i got from him..
this flower

rasa mahu dia bagi macam dalam cerita
"lagenda budak setan" tu..
so sweet
tapi macam segan la plak kan

PART 2

minggu tu tetiba rasa nak balik kuantan..kelas plak sampai malam, nak balik macam tak berani kalau nak balik hari sabtu macam tak berbaloi je kan. and budak ni dengan rela hati nak teman aku balik kuantan.. aku pun ambik la tiket jumaat malam tu after kelas.. sampai kuantan around 1 pagi.. dia terus check in hotel and aku terus balik rumah..aku just cakap dekat ayah, dia tidur rumah kazen dia..sebab tak nak ayah ajak tidur rumah..bila datang je tidur rumah..tak manis kan??bohong sunat namanye tu :P

esok tu jalan-jalan dekat bandar..aku pun dah tak ingat apa kami buat..yang pasti kakak aku call ajak datang picnic dekat telok cempedak.. kebetulan ngah aku ade balik..kami main layang-layang makan kfc..tengok nephew n niece mandi pantai..wau.. macam dah 1 family kan??i' so happy k dear..thanks for the day....


frog's kite



ur face!



ingat senang ke nak handle kite ni??



PART 3

kisah di bulan puasa..this year is the 1st year kami menyambut puasa bersama..and sudah pasti kami akan shopping bersama..beli baju,beli tudung,beli beg,cari kasut.,semua nak yang baru..beli baju gold sebab nanti raya nak matching walaupun kami jauh sorang dekat utara sorang dekat selatan tapi still nak sama..

dapat makan kenny rogers..ini semua sebab dia..kalau bukan sebab dia..aku tak kan dapat rasa semua tu..and sangat happy bila dapat belikan baju Romp tu dekat dia..even mahal sikit tapi rasa berbaloi sebab he love it so much..tapi perut je boroi kan sayang?? and thanks to all u have done to me..sangat-sangat happy k sayang..and thanks again sebab tolong picitkan kaki. biasa la gugurl bile shopping..

























PART 4

the latest one..our meeting setelah sebulan tak jumpa..gila rindu weh..bila lama tak jumpa. kami just decide untuk borak-borak jew. cuma one day tu kami tengok wayang dekat mid valley. sampai 2 movie kami bahan. magika and piranha..gila best cerita piranha tu..sebab dah selalu pergi tempat yang sama. kami pun dah bosan and tak tahu nak buat apa dah. bila malam jew..just lepak gerai mamak and borak-borak..walaupun is just the simple thing tapi aku suka sebab masa tu kami akan luah semua cerita,,isi hati,perasaan kami..tu je kami mampu buat bila malam
tak macam pasangan suami isteri isteri yang lain. kakakakakaka!!gatai hang!




u look macho lah!



auw nyah!



whatever happen..
i'm still loving u until today dear..
hoping our dream will become true..
hoping so..
cannot wait for another 2 weeks..
miss u badly sayang..

6 comments:

Prince Rohayaty said...

it is wonderful...hurm...yup,kita slalu gduh,leh kata ari2...tp one thing i know,dats y we r in love...plzz accept me the way i am..cuz this guy juz luv u damn much..

✿ CikCimi said...

knp la ko update pnjg sgt.
pening ak nk bce.
=.="
tgk gmbr je eak.

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cyg~
lov u damn much too!

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
aku sje suka menaip..
kakakaka

m!S$ sImpLe.. said...

wow bunga?
romantik woooo....

m!S$ sImpLe.. said...

hoi3 cimi,biar ah die type panjang2,
btambah laaa ank buah A SAMAD SAID....
hahaha