14 October 2010

penang mai



salam guys

biarpun cerita ni dah lame lepas tapi teringin gak nak cerita
biarpun raya dh lepas tapi aku masih duk cerita masa puasa
loklaq la hang ni weh..

dah puas mamu datang k.l,so my turn pergi penang..happy,takut semua ada..lepas dapat permition dari ayahanda tersayang,terus book tiket. dari hentian duta aku sorang-sorang. sakit hati pun ada sebab bas delay..dah rasa tak nak pergi pun ada jugak..yelah.. tunggu lama sangat tapi mamu punya pasal sabar jela weh.. sampai penang around 4 petang and mamu dah ada pun setia menunggu.. mamu dah cakap awal-awal terpaksa naik motor sebab abah dia guna kereta .no hal lah! i dulu pun before ada kereta merempit gak..

sepanjang perjalanan mamu cakap hari ni tak bukak puasa dekat rumah. bila tanya bukak dekat mana dia tak jawab. before balik rumah singgah dulu usm mahu ketemu ateh.. rindu mahu ketemu. puas bergosip sana sini. its time to go back..ketaq lutut cheq weh.. sumpah!

bila sampai tu abah dia tengah mandi. aku just p salam dengan adik dia and cepat-cepat p iron baju sebab nak keluar kejap lagi. then solat terus siap-siap.. nak keluar tu baru jumpa abah dia.. Ya Allah sumpah aku takut.. yela bapak dia ni pemalu sangat. cakap pun tak banyak.. lepas salam terus keluar.. otak masih tertanya-tanya dekat mana nak bukak puasa hari ni.. petang tu kawan-kawan dia pun ada, Ome, Syer and Farah.. dioerang ni macam abang tapi sebenarnya kami semua sebaya.

dah puas naik kereta still tanya mamu dekat mana nak bukak puasa ni.. at the end sampai la kami dekat satu hotel ni.. Paradise and Sandy Beach Resort.. yes dear i'm so happy.. tapi geram pun ada.. kenapa la tak cakap awal-awal nak makan dekat hotel. dengan jeans,t-shirt, kasut crocs.. esh! tak professional langsung.. then dia cakap,, nama pun suprise.. so masuk jela dengan muka selumber..


thanks to mr google..







syer,ome,farah and me














lepas dah puas bedal makanan dekat situ,, kami jalan-jalan dekat pantai.. kebetulan hotel tu berdekatan dengan pantai.. sila la layan gambar lagi k..
















then kami merayap ke batu feringghi.. pergi night market.. then pulang ke pangkal jalan.. esok tu mamu just bawak pergi queensbay, main ice hockey and daytona,, it's out fav game and fav aktivity bile hang out same.. and sudah semestinya saya yang kalah..kakakakaka.. and that day hari pertama aku bukak puasa dekat rumah dia.. segan tapi dah lapar.. bantai jela kari kepala ikan sekor.. abah dia pun pelik aku makan kepala ikan tu sedangkan anak dia pun tak gemar sangat.. yela masakan orang kampung.. tak payah la nak pelik sebab aku ni datang dari kampung.. kayu dengan batu je tolak..








malam tu mamu bawak pergi main bowling dengan kawan-kawan dia.. 4 orang laki dengan sorang gurl.. korang mesti boleh agak aku ni place ke berapa kan?? dieorang ni dah la hebat-hebat.. lepas bowling kami bantai plak tengok movie "the expendable" tapi aku dengan mamu jew.. wow! best gile cerita ni.. boleh tercekik tulang bila tengok..


and the last day.. tiket ke k.l pukul 12.30pm.. lepas salam-salam dengan abah dia.. say thank u bagai,, mamu pun hantar ke terminal.. tolong.. saya tak nak nangis.. lepas salam dengan mamu.. sumpah dah tak boleh tahan,, and as usual.. nangis jugak.. sory sayang.. dah tak boleh tahan nak buat macam mana..nanti jemput datang lagi k..

anyway thanks for the 3 days k..
i'm so happy..
i will miss penang badly..
penang best!

9 comments:

✿ CikCimi said...

im happy that both of r happy...
:))

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
hoping u tooo..
thanks dear

Prince Rohayaty said...

erm..next year k ma..pa bwk gi mcm2 g k syg...aritu sbb bln posa..xleh g mndi air terjun sume..huhuhu..and beli j.co bnyk2 utk ma bwk balik k.. :p

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

dear~
ha3.. xcakap pe2 la sygg..
jnji dpt naik banana boat..
:p
k.l pun ade j-co la pa oi!

aleen aiden said...

wah..tengah bahagia nih.hee
mamu 2 panggilan utk bf kah?bahase org penang ni xtau sgt..hee

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

aleen~
happy :)
aah.. porg penang kn pgil mamu..
kite pn xtau sgt gk..
hntam jew

Tihara said...

best nye bowling

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

tihara~
best tp kalah :(

m!S$ sImpLe.. said...

owh emi nih budak penang??
baru aku tahu...heee