02 November 2010

3 hari itu

3 hari itu sangat bermakna bagi aku, rasa nak stop masa kejap, rasa nak ulang balik apa yang aku buat 3 hari tu, for you bermakna tak??

3 hari kita sebumbung
3 hari kita always each other
3 hari kita 24 jam bersama
3 hari kita makan sama-sama
3 hari kita gelak sama-sama
3 hari kita berkumpul macam 1 family
3 hari itu..

sebelum kenal awak saya tak pernah rasa happy macam 3 hari tu, happy sangat-sangat sebab awak selalu ada dengan saya and paling best kita celebrate hari kita dapat diploma tu sama-sama.
sorry to said if saya ni nampak kejam, kadnag-kadang saya fikir saya suka bila abah awak tak dapat datang, sebab confirm awak akan tidur rumah abang saya for convocation tu, saya happy bila abang sendiri ajak awak tidur rumah dia, yela buat ape nak membazir kan? saya faham awak berdebar tapi ni je masa untuk awak kenal a whole family saya, ye,, semua family saya ada masa 3 hari tu and awak pun ada, dah rasa macam we re husband and wife !

saya tolong cedokkan nasi untuk awak
yang sangat kuat makan nih even dekat rumah abang saya
almost 3 kali tambah

layan makan minum awak
even time tuh dah lewat malam bila saya tanya
awak jawab nak makan nasi
sebab dinner awak just makan satay!
lapar kan??

kejut awak bangun even awak sangat liat ok!
macam tak sedar plak dekat rumah orang!

suruh awak pergi mandi
err.. ini pun saya kene buat jugak ker?

ironkan baju, seluar, coat, tie and jubah awak
tu tak termasuk baju saya, tudung, baju ayah, baju acik!
penat tau! tapi best sebab awak teman sepanjang waktu tu

layan awak berborak sepanjang waktu
kenapa dekat rumah abang awak banyak cakap ek??
penat saya layan tapi saya suka!

tengok awak dikelilingi anak buah saya yang 11 orang tu
regret! sebab tak snap pic :(
tapi awak layankan jer,,
sebab hobby awak dengan dieorang sama
game!

i love when acik say to my nephews
"jangan main dalam bilik tuh, ayah cu nak tidur"
ayah cu?? i like!

awak yang buatkan assignment saya
sebab nak submit on monday tuh
saya kan bengap bab-bab english nih
u re my teacher dear!

walaupun family awak tak dapat datang
tapi awak masih ada family untuk awak bergambar
and awak masih ada yang nak bagi awak bunga
and mereka adalah anak buah saya yang setia
menunggu kita lepas majlis konvo tu!
my family is ur family!

bila tiba hari ahad, saya dah rasa sayu sangat sebab saya tahu kejap lagi semua tu akan berakhir, dalam hati tuhan je tahu tapi saya tetap tersenyum depan awak. tak nak nangis-nangis depan awak. and for the last time saya tengok muka awak bila saya and family hantar awk dekat LCCT, flight awak pukul 4 pm! maaf sebab tak dapat teman awak, kami pun rush sebab nak bawak kak long pergi muzium. and maaf sebab buat kesilapan besar masa hantar awak tuh! jangan simpan dalam hati yer..for the last, saya akan rindu 3 hari tuh, entah bila dapat together lagi, mybe time konvo degree saya kot! mybe next month or next year kita jumpa lagi ok! always miss u mamu!


budak nih suka sangat main dengan awak!

3 hari itu....

8 comments:

bukudiarysofea said...

terharu gile bace :(
sweet sangat babe.

A_Mie@MaMu said...

tergaru sy bc....memang sy sweet..thankz dear,,,hahaha

m!S$ sImpLe.. said...

ahahhahaha emi nmpk gemuk lorh...
yatt,suh laa emi diet...
xssuai die gemuk...
heee

✿ CikCimi said...

wah !
bestnye korang spent tyme.

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

sar~
auwuuuuuuu...:)

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

syg~
errr.. perasankah??

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

jan~
aku dh xmmpu nk wtpe dh weh,,,
ha3

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
erm.. sedih :(