03 January 2011

kami di tasik pula

salam guys~~

cerita 2 hari lepas.. aku ade attend 1 wedding ni dekat Chini,pekan.. ala yang ada tasik Chini tuh.. popular jugak la kot.. wedding ni cucu jiran aku.. so mestilah wajib pergi ye dok?? lepas siap makan semua, salam-salam bagai terus gerak balik..

ingatkan balik terus.. yer la.. perut dah kenyang, mata pn dah ngantok la.. then tetiba dioerang decide nak p tasik chini.. setahu aku ramai orang cakap tak de pe pun dekat sini.. tapi dah orang bawak, pergi jelah.. nasib-nasib jumpa naga kew.. ha3.. cerita dongeng dulu2 yang konon-kononye tasik ni ade naga.. ye atau tak wallahualam..

actually kami pergi wedding tu berkonvoi dengan jiran2 lain, dioerang decide nak naik bot round2 tasik.. so kami pun join sekali la.. tapi lain2 bot.. cuma yang bezanya bot dekat langkawi tu besar, bot kt sini kecik ckit,, then malangnya kami para wanita memakai baju kurung,, nak naik bot pun susah.. jom layan pic...


Lake Chini or Chini Lake??


susah nak snap pic sebab duduk belakang


ni ayahanda tercinta bersama budak penakut


kat tasik ni banyak bunga teratai..
nampak pink jew..


feeding fish


achik and anis


dah nak balik dah..

so far ok la kot.. at least pernah la sampai jugak dekat tasik Chini ni.. duduk je pahang tapi tak pernah sampai.. sedih kan.. so cuti sem kali ni kerja aku naik bot jew.. syoknye cuti kan....

6 comments:

intanurulfateha said...

bile nk dtg mlk jumpe kiteor? :P

Heidi Shafiq said...

aku teringin nk memancing kt tasik chini.. :)

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

sis intan~
memg nk dtg sis
tgh merancang la ni..
sudi ke jmpe kiter

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

hs~
aah..kt sini bnyk ikan besar2 weh..
aku pn ska mncing gak :)

✿ CikCimi said...

pergh !
heidi komen kt sini !
blog ak ko xkomen lak heidi giler !

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
hahaha.cept pkul heidi!