29 February 2012

Port Dickson : Wedding Aliya *gambar bersepah! PART 1

 salam readers~~

excited nih nak cerita pasal vacation+wedding aliya. hari tu cimicomot mesej ajak p wedding kawan die, liya dekat port dickson. *padahal baru seminggu lepas pergi bercuti dekat PD.aku ni kire tetamu tak diundang la ni. tapi nak teman die punya pasal, on je la. kiteorang gerak pagi jumaat, sama erti dengan aku ponteng kelas untuk hari tu. ala,sekali jew.. hehehe

kiteorang tak pergi PD terus, pergi melaka dulu sebab nak ambik puteri santubong dulu. grrr! bajet tuan puteri nak kene berjemput bagai.hahaha. tapi tapi tapiiiii bagus jugak sebab akhirnya dapat jugak jejakkan kaki ke rumah minah nih! kawan dah lebih 4 tahun tapi rumah die je tak pernah pergi ! memang tak patut kan. sampai melaka, terus gerak pergi PD, sampai pun dah nak zohor, terus singgah rumah kawan cimi nih, liya! malu la jugak sebab tak kenal, tapi die pun sporting, so senang jela nak masuk.. 

lepas lunch rumah liya, terus gerak p hotel.dulu time pergi dengan abang,fully support, boleh la duduk hotel riban-riban,ni budget student, paham-paham jela, duduk hotel biase-biase jew. Seafront Hotel sebab berhadapan dengan laut. tapi bilik kiteorang tak nampak laut pun =_= " . baring-baring hilangkan lelah, terus siap-siap nak kuar, nak cari cendol pulut. seriusly terliur..!

 seriusly sedappppp..

after makan tuh, terus cari-cari port nak lepak. kiteorang round-round area waterfront. then akhirnya jumpe port yang boleh lepak plus snap gambar walaupun time tuh sangat laaaa panas. nasib bawak payung kau !






 








ambik masa berejam la jugak kat sini, sebab view die sangat cantik ! kan? kan? dah settle semua, terus balik hotel, sebab malam tu nak p rumah liya, ade majlis akad nikah. time nak mandi terperasan something! oo mai God ! tangan ade bekas jam,, padan muka! sape suruh berjemur lama-lama, bajet orang putih la kan ! puihhhh..

majlis tu start lepas Isyak, so kiteorang gerak lepas Isyak.. nak bersiap mengalahkan pengantin !

 creatif!
handmade je punnn

kamiiiii!
ini la liya!
yang muka macam cina tuh, bukan yang pipi tembam tuh!
hantaran
time nih dah settle semua benda
Alhamdulillah!
aku n sara cakap, muke suami liya macam b cimi ! auw !
dah halal bolehla kiss kiss
dont shy2 ok !
comel sangattttt

fuhhhhhhh!

haaa! kan dah cakap gambar bersepah ! ni baru part 1. part 2 tak masuk lagi.. mak aih! nak pilih gambar saja dah berejam-rejam, vacation 2 hari dah 1426 picture. belum lagi seminggu !

see you next entry ! byeee

3 comments:

cikcimi said...

tembamnye pp. sape lah tuh. nak diet la cengini. =.="

sarah zulkifli said...

Siot. Aku baru perasan tudung yang mcm bodoh. Arghh i cant live anymore!

Elie Lily said...

nice picture u have sista! :)