06 March 2012

Port Dickson : Wedding Aliya *gambar bersepah! PART 2

 salam readers~~

continue with part 2 ! esok tuh kenduri ofkos la tengahari kn, so pagi tuh bangun pagi yang tak berapa pagi tanpa mandi terus keluar jalan kaki pergi laut depan hotel. takde la laut sangat, tak cecah air pun sebab batu je banyak!
bukan bermaksud nak bersenam, mandi pantai or whatever tapi nak bersnap-snap picture ! tergedik-gedik tepi jalan,dah tak kisah kereta lalu-lalang, lantak kau la! pasni tak jumpe dah kan? kan? so hasilnye mari lihat setelah ditapis beberapa kali ! hahahahaha 











sudah lihat hasil kegedikan kami kan? hahahaha.. after snap sampai lebam tuh, terus balik hotel, mandi-mandi siap-siap terus check out hotel and pergi kenduri aliyah! time tuh pengantin tengah siap lagi, so kami ambik berkat duduk-duduk atas pelamin berangan sesorang!

sempat lagi snap dekat traffic light !
anak dara pingitan yang tak berapa nak dara
eh! dara lahhh.. mulut choiiii!

pipi nak same dengan cimi kan? kan?
penuh emosi kan??
hakktuihhhh!
serombong nak besaq je kan roha?
cover tak boleh?
pengantin baru.lalalalala~~
wafi and aliyah
*kami cakap muke pengantin macam muka b cimi!

lepas dah settle bab majlis tuh, terus gerak balik melaka, eh ! tak tak, singgah teluk kemang dulu, gile hot time nih! matahari tengah terpacak atas kepala, tapi aku pelik ramai yang mandi time nih. pe yang dieorang rasa pun tak tau, kalau orang putih boleh la terima kan??

rasa terliuq ayaq kelapa, terus tibai kelapa sebiji dengan sara. bajet sopan ala santun jalan tepi pantai pakai baju kurung bawak payung, orang nak pandang dah tak kisah, kau ade? tak de kan? dah takde, duduk diam-diam !




lokasi camera : atas bumbung kereta tepi jalan, kalau jatuh padan muke kau!

hah! ni baru betul-betul gerak balik melaka tanpa toleh-toleh lagi. bye-bye Port Dickson, entah bile datang lagi. bye2 tak bermaksud end of entry,cerita tak habis lagi ! hahahaha.. sampai melaka, singgah Jusco kot, actually dah lupa name la. then terjumpa cik Tyka Goh, padahal memang nak jumpa pun ! tapi dah terjumpa dalam tandas. eh ! hai tyka. long time no seeee.. makin berisi you.. :P

tyka tengah kerja time nih!
ganggu jew..

then pergi makan tutti fruti! gila batak sebab aku tak pernah makan. gile kesian. dieorang cakap jangannnnn makan sebab nanti ketagih ! tapi tapi tapi mujur aku tak ketagih, Alhamdulillah makanan mahal tuh not my taste. well! tekak masing-masing kan. tak habis makan, pass dekat sara.



habis makan balik rumah mak cik sara, mandi then dengan niat dah tak larat sangat nak keluar, penatnye masyaAllah, sangat ok! tapi bukan senang dapat together ni, so keluar la jugak, pergi jonker walk, jalan-jalan sampai gastrik ! lapar tahap gaban, nak makan pun dah tak lalu, sebab dah banyak makan angin ! dah settle bab makan buat pe lagi ek?? pergi funfair ! time tuh dah pukul 12 lebih kot. takut pun ade jugak.. sebab kami 3 orang je pempuan !

and and and sara dah suruh aku buat kerja gilew nak mati ! sumpah anak tekak satu inci lagi nak keluar dari kerongkong nih!


benda first aku and sara main!

second! dari bawah tengok macam rilex takde hape hape
bile naik hambik kau! mula la duk menghitung bile benda alah ni nak stop
ke dah rosak? mampus la.
and sangat memeningkan! take a few time untuk stabilkan balik otak nih!
2 benda gile ni je sempat naik, pastu terus balik
sebab funfair ni dah tutup!

balik rumah terus tidur, bile check camera, 1472 keping gambar. terbaik la kan? berbaloi la ko beli kan roha? hahahahaha.. esok tuh pagi-pagi dah gerak balik k.l ! end of vacation... jumpe lagi tuh harapan yang wajib ada bile dh berpisah and hope jannah pun ada ! hoping so ! bye

4 comments:

tyka chou said...

sekeping je gamba aku !

✿ cik atie said...

tyka :
hahahaha.. sory la yunk!
gmbr dh trlbh trpkse diptong2

cikcimi said...

haha. bai bai PD. :P

sarah zulkifli said...

Aku paling suka kat funfair!