03 December 2009

untukmu IBU~

baru lepas kemas bilik,,buang buku2 yang x gune,,
buku darjah 6 pun still ade,, bagus betul aku kn?
then mase kemas2 buku tadi terjumpa poem yang aku type
mase aku form 2 dulu,, lame kan??
poem tu aku create pada tarikh 20 mei 2003 bersamaan dgn hari ibu,,
sehari sebelum birthday aku, and around 3 bulan after my mom passed away,,
sila la bace,, sory kalau x sedap,, paham2 je la budak form 2 punye hasil keje,,

UNTUKMU IBU

IBU.....
walaupun kau jauh jauh di mata dan di hatiku,,
tapi cinta & sayangku padamu tak pernah padam,,
wajahmu,senyummu,tawamu, sentiasa berlegar di ruang mataku,,

IBU.....
pergimu tanpa pesan & pergimu jua tak pernah ku duga,,
terlalu awal kau pergi mengadap ilahi,,
tak sempat ku mendengar suaramu buat kali terakhir,,
hanya wajahmu sempat ku tatap tanpa mendengar sebarang ungkap kata,,

IBU......
tarikh 2 April 2003 hari yang paling bersejarah dalam hidupku,,
ibu yang kuasayangi telah pergi buat selama-lamanya,,
oh Tuhanku,, itukah dugaanmu untukku,,
terlalu untukku hadapinya,,
dan terlalu pahit juga untukku laluinya,,

IBU.....
pagi itu kau sempat mengejutku untuk solat subuh,,
tapi ku enggan bangun,,
kau memukulku & bingkas aku bangun dari lena tidur,,
itulah kali terkahir kau memukulku & itulah kali terkahir kau meleteriku,,
kenangan itu tak akan luput dalam hidupku,,

IBU.....
kini kau tiada disisiku,,
tiada lagi insan yang akan meleteriku,,
tiada lagi insan yang akan menyediakan makan minumku,,
& tiada lagi insan yang akan ku cium sebelum kaki melangkah pergi,,
kini ku berdikari dengan sendiri,,
hanya keluarga disisiku kini,,
ku harap kau tenang disana,,
hanya doa mengiringi,,

IBU.....
syurga di bawah tapak kaki ibu,,,
ku harap kau memaafkan segala dosaku,,
di Hari Ibu ini,,
semua anak-anak bergembira bersama ibu mereka,,,
tapi ku hanya diam membisu,,,

IBU....
aku akan sentiasa menghargai jasa & pengorbananmu,,
hanya doa dapat ku berikan,,,
semoga kau tenang di sana,,
akhir kata dariku,,
ILOVEU & IMISSU IBU

Dari Anakmu,
ACU,
20 April 2003
thats all for tonite,,
T__T


16 comments:

ibu angkatmu said...

abg jnj yggggg....
abg akn jge u sbek mgkn n abg xkn biokn b ase kesunyian ygggggg....
abg akn jd mk u n jge u cm mk u jge u yggggggggggggggg

tp u mst igt...
u msh ade ibu mertua yg syggkn u mcm ank sndr...........

abg sntiasa brsmamu wlau pepn trjd k ygggggggggggggggggggg

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.jgn sedey
.nti sis pun nanges T___T

✿ Cik Cimi said...

sob3.
sdeh3.

~Love Says It All~ said...

UPDATE MAKEUP CLASS:

6/12 : PERSONAL MAKEUP DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP DI S.ALAM

15/1 : PERSONAL MAKEUP DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP DI KELANTAN

23&24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS WITH EYRA RIZAL & AMY-AMEERA (2 DAYS)
TO REGISTER EMAIL: EYRARIZAL@GMAIL.COM/INFO@EYRARIZAL.COM
OR
SMS FULL NAME + IC AND SEND IT TO 016-2128740

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
HTTP://WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM

REGARDS,
EYRA RIZAL =)

mr.wanrohayati.. said...

wahai ibu mertuaku allayarhamah pn.noriah.
wlau pn kte hny knl swk2 sy kanak2 tp sy brsykr krna smpt mgnlimu..

sy amt mnyayangi n mncntai ankmu..
tp sjak akhr2ni die tlalu byk brubh

knpe agky?
adkh d sbbknsy???
sy amt syg n cntkny...
ya ALLAH....
kmliknLAH c cnta htiku kpdku..
kmbliknlh diriny yg sbnr...

aku amt brsdh d ats prbhnny...
tlglh drny kdku WAHAI TUHAN YG MAHA MENGASIHANI.....

AMIN n N N N

. ieqa . said...

aaaww
sedihnye kak.
tabah selalu.
:)

.: wan r0hayaty :. said...

u gedik~
insyaAllah,,
i hrgai semua 2,,

.: wan r0hayaty :. said...

sis intan~
ala sis ni,, kalau sis nangis nanti org pn akan nangis tau!!

.: wan r0hayaty :. said...

love says it all~
esh,, kua tjuk plak,,
ade je mncelah

.: wan r0hayaty :. said...

u gedik~
u ni,,
nk romntik2 plak kn??

.: wan r0hayaty :. said...

cimi~
ko plak over kn??
hehehehe

.: wan r0hayaty :. said...

ieqa~
sedih ke??
hhehehe
thanks ye ieka

riBEna said...

bes jgk poem tuuuu
huhuhuhu~

abg yg buncit said...

xleh ke nk rmntk2 ngn org trsyg???

slhke i wt sme 2?????

slhke????

em..... sdeyny.... :(

.: wan r0hayaty :. said...

ribena~
sedap ek??
thanks,,heeeeeee

.: wan r0hayaty :. said...

u gedik~
i xckp pn slah ok