17 October 2010

oit!! ko kenapa weh??

Bunyi kompang bertalu-talu... riuh rendah mula kedengaran. Ya Allah,,, berdebarnya... sila berikan saya ketenangan dan kekuatan... semuanya bermula dari sini...." Aku nikahkan dikau Muhammad hilmi Bin Zainuddin dengan Rohayati Binti Zakaria dengan mas kahwinnya rm80 ringgit tunai" "Aku terima nikahnya Rohayati Binti Zakaria dengan maskahwinnya rm80 ringgit tunai" "sah!" Amin... dengan sekali lafaz aku kini sah sebagai isteri dia.. thats our dreams kan sayang??

kami bersanding,, bunga ditabur,, menangkap gambar kenangan dengan memakai baju bertemakan putih dan pelamin dengan tema yang sama.. oh bahagianya! macam dunia aku yang punya.. setelah selesai semua,, dan tetamu pun beransur pulang,, tiba masa untuk kami kumpul sekeluarga.. dan fokusnya mestilah dekat kami,, macam-macam usikan yang kami kene... bila semuanya dah penat,, kami pun mula memasuki kamar... ini saat yang ditunggu oleh setiap pengantin... "sayang cantik malam ni.." dan akhirnya............ STOP!!!!!!!

•*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸is all about you.. is all about you baby..♪♫•* "hello,, sayang tak bangun lagi kew,, dah pukul berape nih!" "ha,, nak bangun la ni.. " and telefon dimatikan.. cis! mimpi je.. ingat dah betula tadi... kurang asam betul.. nasib mamu call,, kalau tak ape la yang jadi tadi.. :P

ni mesti gara-gara semalam duduk sorang-sorang kat bilik... 2 orang roomate balik,, sorang keluar dating,, aku je duk terperuk dekat bilik sorang-sorang.bosan betul!! mamu plak keluar ikut abah dia,, just mesej jew.. nasib ada laptop ni,,, and entah kenapa tetiba aku ni tertaip dekat google "blog pengantin".. and keluarla macam-macam blog..

satu persatu blog aku tengok.. baju pengantin,, pelamin, make up,, pakej yang dioerang sediakan.. aku punya tengok tu sebijik macam bulan depan nak kahwin... teruja teramat.. dari 1 blog aku tengok blog lain plak.. dari petang sampai ke malam.. itu je kerja aku.. esh,, entah kenapa lah,,bulan madu la,, pe la.. mamu pun dah naik pelik dengan aku.. tapi dilayan kan jew.. bila ditinjau blog-blog tu,, aku dah jatuh hati dekat tema warna putih,, cantiknya........ sumpah nak macam tu time kahwin nanti.. "3 tahun lagi ade la T__T" dah la aku ni gelap.. tak kan nak pakai yang gelap-gelap kan??


cantik kan :(
saya curi dari blog tu..

ni pun..
oh! saya dah teruja


saya dah jatuh hati dekat pelamin ni

ini

dan ini..
tapi... mampukah saya??
saya bukan anak datuk..

hahahahah!! kalau korang cakap tak cantik tak tahu lah.. esh! udah udah la tu weh,, jangan nak berangan,, ko baru sem 1 dah berangan nak kahwin kan?? blah la! jasa mak ayah pun tak balas lagi.. esh.. korang pun mesti ada impian kan??? weeeeeeeeeee.... :)

p/s: pasal mimpi tu aku tipu jew..
berangan nak mimpi macam tu..
bila entah dapat..
lariiiiiiii!!!!


tapi malam tadi sya tidak bermimpi tapi mengalami kejadian ngeri,, takutnya sampai membuatkan badan saya sejuk dan tangan saya ketar.. plz... i dont want it happen again.. :(

16 comments:

A_MiE said...

weewit...npa x smbg cite lpas stop tu..isk3...kecewanya sy...hehehe..insyaAllah....kalo mmpu kita wat le ek..kalo x kita juz mimpi je sume ni bersama2 ek syg...hehehehe...nyway,cmne pun....Love u damn much dear...

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

sygg~tp kn ma rase mampu mimpi je pa..
mahal nyer...
love u damn much too!!
muahhhh!!

bukudiarysofea said...

ma? pa? wow~ (dari period cramp dah ta saket dah!)
wahahhaha

sumpah cantek tema putih. aku envy gilaa.

ah ta sabar nak kawen.

i doakan utk u ol ye sygs.

m!S$ sImpLe.. said...

yati,wrne puteh mmg cantik giler weh...tp aku nnti an,wrne putih utk akad nikah je ah sesuai....
sanding wrne kelabu....wahhh cantekkk!!!

✿ CikCimi said...

semoga impian tercapai.
:)

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

saranjit~
babi ko!
shut up!

ko pn dh x sbr ek?? dh ade calon kew??

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

jan meow~
cntikkn??
kelabu cm taik anjing.. :P

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
thanks.. u tooo

bukudiarysofea said...

i like babi !
wahahahha
i sayang maaa ihihihiih

✿ CikCimi said...

suh jan pki hijau taek lmbu la.lg cantek.

sara ramai calon kat sini.
wow!

ieqa said...

HAHAHA kuat berangan akak ni kannnn :P

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

sar~
ko dh gile kew??

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

cimi~
bajet je sara tu..
vomitt!

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

ieka~
hobi akak tu..
doakan jd btl2 k..
hahahaha

m!S$ sImpLe.. said...

benci u all!!!
kelabu cantek ah giler3...
tgk ah nnti korang terpegun tgk aku...haha!

m!S$ sImpLe.. said...

eh cop!
hjau taik lmbu aku simpan utk cimi!!