23 March 2011

si kecil pun tau rindukan dia inikan pulak saya :(

salam readers...

ini entry sedih dan juga entry kelakar.. si kecik itu adalah my niece, anis.. baru 5 tahun.. she's so sweet, kelakar, talkative, pandai and of course anak buah paling rapat dengan aku.. even die masih kecil tapi pemikiran die matang dan lagi matang dari abang die yang umur 7 tahun tu.. bila bercakap dengan die rase nak gelak jew.. die ni manja and kakak die gelar kan die anak emas.. hahaha.. ape kes aku duk cerita pasal anis nih?? sebab last week ade something yang si kecil ni buat sampai aku terharu.. rupanya kami mempunyai perasaan yang same.. merindukan seseorang.. damn!

sabtu lepas masa round one utama dengan member2 aku,, tetibe dapat mesej dari acik ( my sister)

acik : kak emy ( sis in law) ada cerita tadi, anis tetibe cakap dekat die macam ni " mak, anis rase kan dah lama ayah cu tak datang sini.." kak emy pun tak tau kenapa tibe2 anis cakap macam tu.

me : gulpz!! oh my God! speechless..

ayah cu adalah mamu.. oh! anis masih ingatkan mamu walaupun baru jumpa 3,4 kali.. aku memang senyum bila baca mesej tu.. so sweet that gurl.. and aku pun tertanya2 kenapa die tetiba die tanyakan pasal mamu.. mungkin si kecil itu dah lama tak jumpe die agaknye.. bukan setakat si kecil.. aku sendiri hampir beberapa bulan tak jumpa die..

dulu pun anis yang selalu duk bercakap pasal mamu dengan anak buah aku yang lain.. then pernah time aku webcam dengan mamu,, anis dekat sebelah.. budak kecik mana paham and muka nak pelik bila tengok orang gerak2 and lambai2 tangan dekat die.. aku sangka kan die akan diam tapi bila die kuar dari bilik aku, die jerit2 dalam rumah "anis nampak ayah cu dalam komputer mak su" oh damn! malu di situ..

anis,, mak su pun rindukan ayah cu,, terlalu rindu.. tapi tak tau die masih ingatkan kita atau tak.. doakan anis tak dapat ayah cu yang lain sebab mak su pun tak nak gantikan ayah cu anis tu.. nanti anis pening plak kan mane satu ayah cu.. nanti mak su bawak ayah cu datang kuantan yer.. :)


anis yang gurl paling kecik tu pakai baju
bunga2..

MAMU.. KAMI RINDUKAN KAMU!!

4 comments:

bukudiarysofea said...

Anis kiut gile kan. Mesti aku pergi kuantan dy ta ingat aku lagi. Sob3.

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

@bukudiarysofea
cute mcm mk su die.. ha3.. memg xkn ingt ko dh.. kalau nk ingt kene selalu dtg

✿ CikCimi said...

oke aku pun nak rindu mamu la jugak. :P

✿ cik atie ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

@✿ CikCimi
oh.. sila jangan... pg rndu b kamuu yer :P