20 September 2011

Sambutan Hari Malaysia and Merdeka... !

Salam readers~

macam biase la bile cuti panjang sikit, mesti nak balik Kuantan punye lah! Panjang tak panjang mane lah, 3 hari je kot Jumaat, Sabtu dan Ahad, cuti Jumaat sempena Hari Malaysia dan sambutan Hari Kemerdekaan negara ke 54 ! yeke 54 ?? gerak dari K.L pun dah lambat, sampai rumah pun dah pukul 1.30 pagi.. kemas-kemas bagai, pukul 2 am jugak tidur, sumpah penat gile weh and sakit badan sebab seat dalam bas tu sempit gile pork la! 

esok tuh pukul 6 pagi dah bangun, ikutkan penat memang nak sambung tidur, tapi dah janji dengan anak-anak buah aku nak bawak dieorang p sambut merdeka! semangat kan? sepanjang hidup 22 tahun nih, ni first time merasa sambut merdeka.. kesiannnnnn ! pukul 6.45 dah gerak dari rumah sebab kalau p lewat, jalan jams and tak de parking. ha! lagi naye kalau tak de parking.. ade yang patah balik ke rumah nanti! pukul 7.30 dah sampai tempat sambutan hari kemerdekaan peringkat negeri Pahang...perghhh! 7.30 ni time aku tidur g kot, tapi janji punye pasal. plus abang aku yang handle perbarisan dekat sini, so, tak ralat sangat nak bawak budak-budak nih.. kalau sorang susah gak nak handle! tak payah buang masa, p tengok gambaq je la noh!

masjid negeri

gile ramai kan orang?

ha! kan dah cakap ramai weh!

the grey one, abang aku, budak-budak tuh, 
anak buah la, yang belakang tuh geng-geng abang aku la kot!

siap panjat atas kerusi bagai, sebab tak nampak!

ni panjat atas penghadang jalan tuh!
sebab orang dah terlalu ramai!


suke pic belon terlepas nih
ni la yang anak-anak buah aku duk tunggu
time nih dah habis dahhh...

pepun, best jugak la sambut merdeka nih, even panas sikit, tapi dapat la merasa sambut merdeka! MERDEKA!!!!

4 comments:

cikcimi said...

aku pon tak penah pegy.

bukudiarysofea said...

Alooo bestnya !

✿ cik atie said...

cimi~
same la =_="

✿ cik atie said...

sara~
best kew :P